Най-голямото богатство на София е Витоша, но е най-малко използвана и най-труднодостъпна. Това каза в предаването „Стълбището” на Дарик радио предприемачът и бизнесмен Тенко Николов. По думите му хижите са в окаяно състояние, а биха могли да привличат туристи. В близост има минерални извори, но никой не се грижи за тях.

На Витоша ходят парапланеристи, предимно чужденци, които споделят, че тя е изключително удобна за практикуване на спорта им, но това не се рекламира, добави той. Според него, не парите са основният проблем, има други сериозни, натрупани във времето проблеми, например страхът, че ако се допусне някакво строителство или санитарна сеч, това ще доведе до презастрояване и незаконно изсичане на дървета. Сложно е хората да бъдат убедени, че може да се направи нещо хубаво като пешеходно или велотрасе например, защото липсва общественото доверие, смята той. Чуйте още какво каза Тенко Николов пред водещия Константин Вълков:

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм