Телефонните измамници зачестиха обажданията си в област Кюстендил, алармират от ОД на МВР.

!Звънят на стационарни телефони и се представят за полицаи, следователи, прокурори.  Въвеждат в заблуждение гражданите, на които се обаждат, че ще помогнат за залавянето на престъпници, ако им дадат/оставят на посочени места пари и ценности. Информират се дали имат мобилни телефони и искат номерата им, за да ги контролират и по този начин. Често съобщават за инциденти с близки хора, за да им се помогне/на пострадалите/ са нужни пари.

"Уважаеми граждани, напомняме: Полицията и институциите не искат пари на ръка! Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин!

Уважаеми граждани, бъдете сигурни, че ако сте дали пари, поискани по телефона, те са загубени!

Напомняме:

∙ При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с близките си  и проверете дали казаното по телефона отговаря на истината!

∙ В никакъв случай не давайте пари на ръка на непознати! Не оставяйте на посочени от обадилия се по телефона места пари и ценности!

Ако имате и най- малки съмнения, незабавно позвънете  на тел. 112,  обадете се в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на селото, или  на полицейския инспектор, който обслужва района ви!", напомниха от полицията в Кюстендил.