Трета поредна година Театър Кредо гостува на сцената на Държавен куклен театър - Русе, като този път е със спектакъла „Шинел“ по Н.В. Гогол.

Поводът е специален:
ЮБИЛЕЙНО ТУРНЕ НА 30-ГОДИШНИЯ ЛЕГЕНДАРЕН „ШИНЕЛ“ НА ТЕАТЪР КРЕДО

Театър Кредо отбелязва своя 30-ти юбилей през 2022 година. 30-годишен юбилей празнува и първият спектакъл на театъра - „Шинел“ по Н.В. Гогол – знаков спектакъл в българския и световен театър, спечелил овациите на критиката и на три поколения зрители у нас и по света.


Турнето започва през май и юни в градовете Бургас, Русе, Силистра и Добрич.
Русенската публика може да гледа спектакъла в три поредни вечери - на 15, 16 и 17 юни 2022 г. на сцената на Държавен куклен театър Русе от 19.00 ч.
Елате да видите спектакъла сменил 9 езика, 3 поколения зрители и продължава в четвърто!

сценарий, сценография и режисура
НИНА ДИМИТРОВА
ВАСИЛ ВАСИЛЕВ – ЗУЕКА
СВЕТЛОЗАР ГАГОВ
костюми
МАЯ ПЕТРОВА
с участието на:
НИНА ДИМИТРОВА
СТЕЛИАН РАДЕВ

Една история и смешна, и тъжна, в едно действие, с фантастично начало и неочакван край за един призрак, един чиновник и един шинел . Една история за свободата на човешкия дух, който не може да бъде закопчан в никакъв шинел.

Нина Димитрова, основател и артистичен директор на Театър Кредо, актриса и режисьор, е участник в „Шинел“ от създаването му до днес. Тя следва своя спектакъл по целия свят в продължение на 30 години

От създаването на спектакъла до 2012 година в „Шинел” играе актьорския тандем Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека, които заедно със Светлозар Гагов и Майа Петрова, са и създатели на спектакъла. От 2013 година до днес нов творчески тандем в „Шинел“ разнася славата на българската култура и театър по света - Нина Димитрова и Стелиан Радев.

Юбилейното турне на „Шинел“ се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по проект „кредО!шинел!“ по програма „Едногодишен грант“.

Билети може да закупите на касата в кукления театър.
Телефон на билетна каса: 082 / 835 804