Областният председател на ДПС Николай Златарски и кандидати за общински съветници , заедно с кандидата за кмет на с. Граница Татяна Андонова се срещнаха с жители на селото и представиха приоритетите си за управление.
"Тук съм с част от моя екип, с общинския председател Христо Христов и разбира се с нашия представител и кандидат за кмет Татяна  Андонова.

Татяна Андонова  кандидат за кмет на с.Граница:Ние предлагаме нови лица и модел на управление
Тук сме , за да ви покажем, че ние сме един нов екип , предлагаме нов модел за управление на община Кюстендил.ДПС  е част от управлението на държавата 30 години, никога досега не сме имали представители, хора чрез които да работим в Кюстендил.А сигурно всеки един от вас има приятели по другите общини и вижда, че там където ние сме добре представени в местната власт , как се развиват самите общини- инфраструктура, заетост, инвестиции.Например в община Белица нашият кандидат Радослав Ревански дори сега няма конкуренция, заради начина и модела, който представихме ние.Ние имаме за цел да се грижим за регионите и нашите представители толкова добре, че следващия път като застанем пред вас ,да не се срамуваме от това което говорим", заяви областният председател на ДПС Николай Златарски.
Той посочи, че ДПС имат готови проекти, които могат да представят във всяка една община и всяко едно населено място.Имаме стратегия за 30 години напред ,с която да покажем как трябва да се управлява тази страна.


Готов проект за водопровод, улично осветление, за асфалт, за спортна площадка и стадион за село Граница.
Това са проекти, които имаме готовност , да ги правим от първия ден, но за целта трябва да се доверите на нашия кандидат за кмет на с.Граница Татяна Андонова, каза Златарски.

Татяна Андонова  кандидат за кмет на с.Граница:Ние предлагаме нови лица и модел на управление
Родният ви край за 4 години може да се промени много, затова тези избори са много важни, заяви общинският председател на ДПС в Дупница Шери Златарска
"Ние сме създали най- добрата банка кадри,най- добрите експерти, хората , които написаха оперативните програми, които направиха така че да влезем в ЕС и после НАТО- нашата посока  е евроатлантическа и демократична.Затова като част от една демократична партия всички, които се чувстват свободни, активни и ангажирани със своето населено място, нека да подкрепят на 29 октомври нашият кандидат за Граница Татяна Андонова с бюлетина номер 57", каза още Златарска.

"Събрахме се тук, за да говорим за бъдещето на нашето село, нашите деца и нашите семейства.Зная че сме изправени пред множество проблеми, но аз съм тука  с намерението за преодоляване на всеки един от тях.
Нека започнем с улиците или по- скоро с тяхната липса на места, с пукнатини, с лошо качество на асфалта. Не можем  да построим бъдеще върху разбити пътища.Моят план  е да се синхронизираме с общинските институции и да осигурим финансиране.
Чисат вода - чист живот.Неприемливо е да имаме замърсена питейна водда, ще модернизираме водопроводната система и ще гарантираме чиста и здравословна вода по домовете ни.
Пустеещо училище и детска градина- обмисляме варианти за съживяване на двете сгради, които имат необходимото оборудване .
Свързаност и достъпност- липсата на транспорт до града е неприемлива и ще се борим за установяване на редовни автобусни линии.
Светлина в тъмнината - нашите улици трябва да бъдат осветени и безопасни.Ще настоявам селото ни да бъде включено в иновативни технологии като слънчеви батерии.
Здраве- всеки жител заслужава достъп до качествени медицински услуги  и подкрепа в зряла възраст, ще настоявам за откриване на медицински  пункт в селото и организиране на редовни медицински прегледи.
Нашите гробища и център са символ на нашата култура и история, те заслужават да бъдат поддържани и обновени.Пред вас е пътя за превръщане на с. Граница в идеално място за живот, с вашата подкрепа няма нищо, което не можем да постигнем.Аз не обещавам бързи решения, но ви обещавам упорита работа и постоянен диалог с вас, заедно можем да направим нашето село по- добро място за живот", заяви Татяна Андонова.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.