Подходящо пространство, където да творят представители на съвременните изпълнителски изкуства в града, се търси във Варна. Според артисти „Магазин 7“ на Морска гара има потенциал да се превърне във втория за страната регионален център за съвременни изкуства по примера на „Топлоцентрала“ в София. Мястото има голям капацитет за мултифункционални пространства.

Това стана ясно на среща на кмета Варна Благомир Коцев и заместник му по културата Павел Попов с членове на IETM, която е една от най-старите международни мрежи и обединяваща артисти и организации в сферата на сценичните изкуства. На разговорите присъстваха експерти от Министерство на културата, Столична община, членове на независими културни организации от Варна и страната и хора от „Топлоцентрала“ - София.

„Нашата позиция винаги е била младите хора да изберат да се развиват, да творят и работят във Варна. Категорични сме, че искаме да ги задържим, защото те са най-големият ресурс за нашия град”, коментира кметът Благомир Коцев. Той сподели, че подкрепя идеята за адаптиране на пространство, което да бъде средище за съвременните сценични изкуства и инкубатор за таланти в морската столица.