Танцувален марш, вело и пешеходен поход, “Мач на звездите” и турнир по плажен волейбол са част от събитията в инициативата "Живей активно! Плаж 2022", организирана в партньорство между Община Варна и Нестле България. Събитието ще се проведе на 30-ти юли (събота) от 10 часа на южния плаж в града, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. 

Целодневната програма ще започне в 10 часа с танцувален марш от градинката до Икономическия техникум до южния плаж. Музикалното шествие ще бъде с участието на кубинския танцьор и хореограф Алфредо Торес и олимпийската медалистка по художествена гимнастика и треньор на националния ансамбъл Михаела Маевска. Успоредно с това ще стартира и вело и пешеходен марш от входа на Морската градина до плажа.

На самата плажна ивица ще има открити консултации по хидратация от професионалния нутриционист Николета Тупито. Всеки желаещ ще може да се включи в открит урок по йога от The Secret Yoga Studio. По същото време за по-малките деца активисти от клуб по атлетика "Тангра" ще строят пясъчни замъци. 

Програмата ще продължи с танцувално кресчендо - предизвикателство, отправено от варненски танцови клубове за деца и възрастни от 11 ч., а Михаела Маевска и още едно от златните момичета ще грабнат сърцата на зрителите с демонстрация на съчетание с топки и ленти. По същото време за любителите на плажните спортни игри от 11 до 12 ч. ще се проведат демонстрации и уроци по плажен тенис с напътствия от спортен клуб Beach Tennis Bulgaria.

Малко след обяд в 13 ч. Маруся Иванова ще се включи с  полезен клас за стабилна стойка пред компютъра и не само, като предложи специален час по укрепваща гимнастика за всички, които осъзнават колко важно е да държим раменете изправени. По същото време ще се проведе и демонстрация по оказване на първа помощ от БЧК, защото е важно да сме добре подготвени за всички предизвикателства. 

В 16 ч. Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, ВК „Марица“, Михаела Маевска и Део ще открият волейболния турнир с демонстрационен “Мач на звездите”. Емоциите като на олимпиада ще вземат своя връх на финала на церемонията по награждаване от 20 ч. Всички ентусиасти и спортни легенди в “Нестле за Живей Активно! Плаж 2022” ще се включат във финален марш по крайбрежната алея от 21 ч.