Шведската полиция е задържала няколко души и е отцепила район в Стокхолм, след като патрул е чул предполагаеми изстрели, съобщиха от полицията в петък. В отцепения район се намира израелското посолство в Швеция

Полицейски патрул в Страндваген в Стокхолм е чул взривове и е заподозрял, че е имало стрелба“, съобщи полицията на своя уебсайт, като добави, че засегнатият район се намира между моста Дюргарден в столицата, Нобеловия парк и църквата „Оскар“.

Задържани са няколко души и е започнало разследване по подозрение за тежко престъпление, допълват те.

Във връзка с провежданото криминалистично разследване бяха направени констатации, които засилват подозренията, че е имало стрелба“, заяви още полицията на своя уебсайт.

Шведската информационна агенция TT заяви, цитирана от Ройтерс, че полицията отказва да коментира дали има връзка между инцидента и израелското посолство.

След началото на войната в Ивицата Газа се засилиха антисемитските прояви в редица градове по света. Със задълбочаването на конфликта евреите в Европа се опасяват, че могат да станат удобна мишена на мюсюлманския гняв заради военната операция на Израел в Газа.

Очаквайте подробности