На панаирната сцена на 134-тото издание на есенния панаир във Враца  гостуваха легендарните музиканти от Джипси Кингс със създателя на групата Пабло Рейес.

Повече от 2 часа каталонските музиканти раздвижиха кръвта и емоциите на врачани - от възрастни хора с бастунчето до малки деца. Поколения хора са израснали с ритмите на фламенкото, което групата разпространява по музикалните подиуми в целия свят. 

В ранния следобяд кралете на фламенкото се срещнаха с кмета на града Калин Каменов и журналисти. 

Пабло Рейес представи членовете от сегашния състав на групата: Тони Кортес, Били Кортес, Антойн Кортес, Алайн Натал и Микаел Кантарел.

Концертът във Враца е единствен за България. Последните изяви  на каталонските музиканти  са били в Санкт Петербург /Русия/, а преди това в  Казахстан. След враца ще отпътуват за концерти в страни от Америка.

Музикантите споделиха, че още при предишното си посещение в България са харесали българската кухня, особено им се е понравила нашенската каварма. Очаровани са от гостоприемството на общинските власти и природата на Враца.

Кметът им подари по бутилка бяло вино и местна ракия от най-доб

рата марка в Северозападния регион.

Пабло Рейес, след като разказа как е създадена групата от неговите братя и братовчеди, допълни, че единственото , което може да каже като музикант, е че ще свирят от душа и сърце, както винаги на техните концерти. 74- годишният изпълнител с усмивка заяви, че "Обичаме Ви, обожаваме Ви и благодарим за поканата да гостуваме във Враца".

И наистина на концерта Джипси Кингс стигнаха до всяко сърце - пяха и се раздадоха до последно, след 2 биса се оттеглиха да раздадат автографи на многолюдната тълпа от фенове.

Вижте част от атмосферата на концерта във следващото видео:

https://www.facebook.com/obshtinavratsa/videos/1326607757984740?locale=bg_BG