Спасителните служби са евакуирали днес хора от стотици моторни превозни средства, заседнали през нощта по пътищата в Дания и Швеция поради тежките снеговалежи, силните ветрове и заледените участъци, които доведоха да огромни задръствания, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

В Швеция военните мобилизираха верижни машини, за да доставят храна и вода на блокираните на първокласен път в южната част от страната.

Шведската агенция по транспорта обяви, че очаква отсечката от път Е22 между Хьорби и Кристианщад да бъде отворена отново утре, след като вчера вечерта шосето беше блокирано от камиони и бяха изпратени снегорини, за да го разчистят.

Много коли бяха изоставени по време на евакуацията, докато за други бяха отворени проходи през разделителните мантинели, които им позволиха да обърнат в обратната посока, информира новинарската агенция ТТ, като цитира спасителните служби.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм