С 45 ласа „за” и 15 „против” Столичният общински съвет прие бюджета на София за тази година. Против гласуваха общинските съветници от БСП, „Възраждане”, ИТН и Карлос Контрера от ВМРО.

Кметът на София Васил Терзиев благодари на всички, които подкрепиха бюджета и заяви, че ще се работи активно за изпълнение на приходната част, за да има необходимия ресурс когато се правят корекции, нещата, които са нужни, да могат да влязат по-нататък през годината.

Борис Бонев от местната коалиция ПП-ДБ-СС определи предложения от кмета Терзиев бюджет като уникален, защото е рекорден и демократичен.

Като „плах и неамбициозен” го определи Иван Таков от БСП, като подчерта, че този бюджет не решава нито един хроничен проблем на София

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет също определи предложения от ПП-ДБ-СС бюджет като неамбициозен, а общинският съветник и бивш председател на СОС Георги Георгиев заяви, че в капиталовата програма на бюджета има съвпадение с над 95% с бюджета на бившия кмет на София Йорданка Фандъкова.

Според Карлос Контрера бюджетът няма фокус и не следва да бъде подкрепен.

Подробностите чуйте в прикачения звуков файл.