Макар и минимален, все пак има някакъв шанс за създаване на правителство. Ако мандатът дойте при БСП, тя ще положи всички усилия за това, заяви депутатът от левицата Драгомир Стойнев в предаването „Стълбището” на Дарик радио.

Целувка на ДБ с ГЕРБ и ДПС може да се окаже целувка със смъртта

Според Стойнев би било добре да се преговаря с всяка една политическа сила, тъй като на никого не е приятно да се явява на избори. Намеквайки, че БСП добре се разбира и с „Демократична България”, и с „Продължаваме промяната”, Стойнев заяви, че силно се надява, че от партията му ще станат по-отворени, ще започнат да чуваме и т.нар. неприемливи партии. Той припомни, че БСП е направила така, че Вежди Рашидов да бъде избран за председател на парламента. „Трябваше да се спаси парламентаризмът,” посочи като аргумент още депутатът пред Дарик.

Шанс 50/50 за съставяне на кабинет с третия мандат вижда Стефан Янев

Според Драгомир Стойнев президентът има опасения и притеснения на кого да даде мандата. Моето мнение е, че това ще бъде или БСП, или „Демократична България,” категоричен бе депутатът.

Бахаров: Не е важно какво ще кажеш ти, а е важно какво другите ще чуят от казаното

Като най-успешната коалиция, която някога е съществувала, Стойнев посочи тройната коалиция. Той припомни влизането на България в Европейския съюз и заяви, че всички партии тогава са си подали ръка в името на националния интерес.

Драгомир Стойнев заяви още, че евроскептицизмът го има и той не е само в България, визирайки Брекзит. „Тук не трябва да пренебрегваме референдумите, които ни се предлагат, защото България може да вземе решение, което да се окаже потресаващо,” каза още Стойнев.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм