Осигурени са парите за безплатни учебници за всички ученици и деца в детските градини. Това стана ясно на днешната среща на премиера акад. Николай Денков с ръководството на Асоциация „Българска книга“, съобщиха от Министерския съвет. В разговора участва и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Кабинетът ще предостави допълнителни 93 милиона лева за закупуване на разнообразни образователни материали като познавателни книжки, учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и помагала за децата и учениците от 1-и до 12-и клас в общинските детски градини и училища за 2024 година. 

За първи път безплатни учебници се осигуряват и за учениците от VIII до XII клас. Досега такива  получаваха учениците от I до VII клас. Така за следващата учебна година безплатни учебници и учебни комплекти по общообразователните учебни предмети ще получат всички ученици от I до XII клас.

Средствата за учебници за държавните училища вече са осигурени чрез бюджетите на съответните министерства.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм