И през 2023 г., Библиотеката организира за децата от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 12 г., Летен детски клуб „Играй и учи“. Заниманията ще се провеждат през периода 13 юни - 24 август 2023 г., всеки вторник, сряда и четвъртък от 10.00 до 12.00 ч.  в Интерактивната зала на библиотеката. Програмата включва разнообразни дейности: вторник - четене, представяне на детски автори, драматизации; сряда - познавателни и образователни игри; четвъртък - творческа работилница.
Участието в клуба е за регистрирани читатели и е с такса 2.00 лв. на посещение. Записванията за седмичните занимания ще се извършват предходната седмица, в понеделник, след 8.30 ч. до запълване на местата на тел. 058 602574 или на място в сектор Работа с деца.

Заниманията в библиотеката са полезни и забавни за малчуганите. Децата ще получат нови знания и умения, създаване на навици за четене, интерес към книгите и четенето. Клубът дава възможност за изява на творческия им талант, креативност и въображение, за споделяне, срещи с приятели в приятна библиотечна среда.

Летният клуб започва на 13 юни /вторник/, от 10.00 ч. Очакваме децата и им желаем слънчева лятна ваканция.