На прага сме на нови избори и това ни кара да се замислим за пътя, който избрахме преди четири години. През този период, русенци имаха големи надежди и предоставиха възможност на кмета да изпълни всичко, което обеща по време на своята предизборна кампания преди 4 години. 

За тези четири години Русе трябваше да се превърне в северната столица, но сега сме замръзналата столица. След това пагубно управление досегашният кмет е изправен пред критики за това, че градът не се е развил по начина, по който русенци очакваха. Мнозина от нас останаха разочаровани от реалността предвид гръмките обещания за промяна. 

През този период голяма част от решенията, които се вземаха, останаха скрити зад кулисите на властта. Този опит ни научи колко важно е да следим внимателно как се управлява нашата община и как се изпълняват обещанията към гражданите. Този период ни научи, че е необходимо да потърсим отговорност от тези, които доведоха града ни не в по-добро състояние, а в пъти по-лошо. 

Сега имаме възможността да решим какво искаме за бъдещето на Русе. Дали ще продължим да подкрепяме същата администрация или ще се обърнем към нови лица и идеи. И не само идеи, а и действия, защото има много подготвени кадри, които се интересуват от града и от хората, а не от корпоративни сделки и интереси. Нека не позволяваме на алчността, арогантността, манипулациите и лъжите да превземат отново общината. Нека заложим на добросъвестност, прозрачност, на хората, които ще управляват с разум, свободна воля и желание. 

29.10 като дата е от решаващо значение за русенци. Необходимо е всеки един от нас да направи своя избор и да гласува по съвест, с разум, а не с емоция каква посока искаме да поеме градът. Всеки глас има последствия, от нас зависи дали те ще бъдат положителни или отрицателни.

Нашето бъдеще зависи от нашата активност и ангажираност в този процес.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.