Над 11 кг марихуана откриха на пункта „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил, излизащ от страната, съобщават от Агенция „Митници“.


На 28 юли на пункта в посока към Република Турция пристигнал лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от 56-годишен български гражданин. Шофьорът с инициали Б.И. пътувал сам. В зоната за митнически контрол той обявил, че няма нищо за деклариране.

При щателна митническа проверка в специално изграден тайник зад задната седалка в багажното отделение са открити 20 полиетиленови вакуумирани плика със суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо бруто тегло 11.100 кг е на стойност по цени за нуждите на съдебната система 44 400 лева.


По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор шофьорът е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура–Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“, допълват от държавното обвинение.


От началото на годината до момента митничарите на „Капитан Андреево“ са предотвратили 13 опита за пренасяне на близо 70 кг марихуана.