Движението на градския транспорт в Пазарджик ще бъде временно преустановено тази вечер от 17:00 часа. Това се налага заради откриването на фестивала на мажоретните състави „Слънчева Бесапара 2023“. За времето от 17:00 до 19:30 часа частта от булевард „България“ между кръстовищата с ул. “Княз Александър Батенберг“, ул. „Виделина“ и ул. „Цар Шишман“ ще бъде затворена за всички автомобили.

В тазгодишното издание на фестивала, който ще се проведе днес и утре, ще се включат мажоретки от 13 града, разпределени в четири възрастови групи, съобщи Емилия Спасова, директор на ОДК. Те ще се състезават  в четири категории: 100 метра марш-парад с батон, 100 метра марш-парад с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият мажоретен състав „Мистерия” ще се състезава във всички възрастови групи с над 150 деца. 

Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-малка мажоретка; оригинална хореография; визия; специалната награда на Общински детски комплекс-Пазарджик и най-голямата награда - приз "Слънчева Бесапара’".