Четиригодишно момченце е постъпило в Общинската болница във Велинград с жестоки наранявания след нахапване от куче, съобщават от лечебното заведение. Детето е било с ужасяващи разкъсни наранявания по цялата глава. След няколко операции е стабилизирано, вече е в добро общо състояние.

Инцидентът е станал в неделя в късния следобед. Пострадалото дете е прието в Хирургичното отделение с ужасяващи разкъсни рани по главата вследствие на множество ухапвания от куче, с големи тъканни дефекти и липси, с риск от развитие на инфекции. Започнато е своевременно лечение, , съобразено с всички медицински стандарти, от хирургичен екип- д-р Георги Шопов и д-р Кемал Аликов.

Извършени са неколкократни оперативни процедури, целящи саниране и ликвидиране на възможни усложнения, както и пластично- реконструктивни операции за възстановяване на тъканните поражения.

Към настоящия момент детето е стабилизирано, в добро общо състояние. Възстановяването върви гладко и предстои изписване, допълват от лечебното заведение.