Спартак Варна излезе с осъдителна декларация по случая с нападението над юноша на клуба. Това се случи в сутрешните часове на днешния ден, когато 14-годишното дете е било нападнато с бухалка на път за тренировка.

Ето какво написаха от клуба:


„ОСЪДИТЕЛНО!

Хулигани нападнаха дете от школата на Спартак!

Ръководството на ФК Спартак Варна осъжда изключително остро инцидента с нападението на футболист от академията на клуба!

Днес около 8:00ч. в района на стадион Локомотив е нападнато дете, което е отивало на тренировка. Повече подробности нямаме право да разгласяваме, тъй като за случая е сезирана полицията, а ние като клуб ще окажем пълна подкрепа и помощ в разследването.

Настояваме по най-бързия начин да се потърси отговорност на всички, замесени в това безобразие като участници и подстрекатели. 

Недопустимо е да премълчим, да се примирим или да отминем с бездушие това чудовищно деяние, още повече, че става въпрос за един млад спортист.

ФК Спартак Варна ще се бори с всички сили срещу вандализма и хулиганските прояви!

Ние като клуб сме твърдо решени да изградим модерна организация, която да е пример за всички млади хора и в която важни ще са морала и уважението, които са поставени на първо място!“.

Припомняме, че около 8 часа тази сутрин в подлеза на стадион „Локомотив“ във Варна се случило нападение на дете от отбора на Спартак Варна. Детето е на възраст 14 години.

Четирима младежи между 14 и 16-годишни са го нападнали с бухалка в подлеза и след заплахи са го съблекли гол. Отнели са му екипа, с който е бил облечен. Във връзка с инцидента е подаден  сигнал на телефон 112.

На този етап не е образувано досъдебно производство, тъй като бащата на детето не е пожелал.