Сериозна работа стартира по селекцията в Спартак Варна новият наставник на тима Димитър Димитров - Херо. Специалистът работи по привличането на трима класни чужденци. Става въпрос за защитник, офанзивен халф и нападател. Набелязани са играчи от Португалия, Франция и Бразилия. В следващите дни се очаква всички подробности по привличането на въпросните играчи да бъдат уточнени и те да са на линия за старта на подготовката на отбора. 

Припомняме, че Спартак Варна се раздели с петима играчи до момента след назначаването на Димитър Димитров – Херо за треньор. Миналата седмица от клуба официално обявиха за раздяла с Георги Бабалиев, Ибрям Ибрям, Мехмед Сабри, Цветан Илиев и Сами Ел Анаби. 

Спартак 1918 Варна започва подготовката за пролетния дял от шампионата на 4 януари. Футболистите ще бъдат разпуснати за почивка на 14 декември. За 4 януари е предвидена първата тренировка на тима и медицинските изследвания на играчите.
Отборът ще се готви във Варна до 18 януари, като са предвидени и 2 контролни срещи през този период. На 14 януари Спартак Варна се изправя срещу Локомотив Горна Оряховица, а на 18 януари среща тима на Добруджа.
На 19 февруари тимът заминава за Анталия, където ще изиграе още четири контроли, а съперниците в тях ще бъдат обявени допълнително. "Соколите" ще се върнат в България на 3 февруари.