"Sony Music" ще прекрати дейността си в Русия в отговор на нахлуването на Москва в Украйна. Това съобщи новинарската агенция Kyodo, предаде RaiNews.

Японската компания за електроника и развлечения, която вече беше преустановила голяма част от дейността си няколко седмици след началото на войната, възнамерява да продаде музикалния лейбъл, опериращ в Русия, и да прехвърли каталога на изпълнителите, с които има договор, на местна компания, въпреки че подробностите за финансовите договорености не са известни.

„Сони“ и „Плейстейшън“ са застрашени от глоба от 5 млрд. лири за злоупотреба с господстващо положение

Продължаващото налагане на санкции на Русия от страна на световната общност, според "Sony music", също влияе на икономическата устойчивост на бизнеса в страната.

„Дисни“ няма да излъчва филмите си в Русия

Финансовото въздействие от спирането на музикалните дейности обаче се очаква да бъде ограничено, тъй като операциите в Русия и Украйна представляват около 0,7% от глобалните приходи на "Sony Music" за фискалната година, приключваща през март 2022 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм