Русе става част от поредица от концерти, които представят независими български музикални артисти, които в акустичен формат ще срещнат публиката със своето творчество. Те ще изпълняват единствено и само авторска музика - както издадени, така и неиздадени парчета. Сред тях са Даниел Петров от Taking Heed , Sergie /Серджио Авакян/, дует Послепис, чието ядро са Светлина Станчева и Димитър Пишев.

Входът е свободен, а преди музикалната част присъстващите ще могат да се подкрепят и освежат с вкусотии и наливна бира от Хабитати. При лошо време събитието ще се измести в Кукления театър.

Също там, но в събота /15 юни/, от 19 ч. ще се случи още нещо интересно. А именно: първото живо заснемане с публика на популярния подкаст „Модерно ли е?“. Входът е свободен за всички, но е желателно да запазите своето място на касата в Куклен театър – Русе. Заснемането на подкаста „Модерно ли е?“ е специално събитие, предназначено за русенската публика.

Гражданите на Русе ще бъдат първите, които ще могат да участват в живото заснемане на подкаста, Инициативата ще даде възможност на зрителите да се включат директно в създаването на предаването и да зададат своите въпроси на специалния гост – актьорът Димитър Пишев. Подкастът „Модерно ли е?“ е платформа, вдъхновена от историите на музиканти, актьори, творци и артисти.

Водещият Даниел Петров /част от групата „Taking Heed“/ кани своите гости да споделят лични преживявания и да вдъхновяват аудиторията. Всеки епизод изследва пътя на различни личности към успеха и задава въпроса: „Модерно ли е в днешно време да следваш своите вярвания и мечти?“

Чуйте повече за двете събития от разговора с Димитър Пишев.