„Ценим усилията на всеки един човек, който развива бизнес в Монтана и създава работни места, заяви кметът Златко Живков преди да награди две малки фирми от общината, показали устойчиво развитие през последните години.

С почетна значка за успешен бизнес бяха удостоени фирмата за месо и местни продукти „Марков 1991“ ЕООД, с. Студено буче  и пицария „Ве Макс“.

Събитието се състоя на прием по повод 132-годишнината от обявяването на градския статут на Монтана в понеделник.

„Гордея се, че пред последните 25 години ние запазихме хората си в периодите на криза, продължаваме да се променяме и развиваме, заяви Максим Иванов – собственик на фирма „Ве Макс“. Той увери гостите на събитието, че труда и усилията си заслужават и благодари на общината за това, че оценява колко е важен малкия бизнес за всеки град.

От името на семейната фирма „Марков 1991“ отличието прие Георги Марков –  който е собственик и технолог на предприятието. То е сред доказалите се през последните пет години на пазара в Монтана с широк асортимент от предлагани меса и местни продукти.

Фирмата се стреми към високо качество и уникален вкус, а от скоро подрежда на щандовете си и хляб, изпечен в пещ на дърва.