След мащабния ремонт на третия етаж в Дома за стари хора "Възраждане" в Русе, продължават обновленията в базата, съобщи кметът Пенчо Милков.

При посещението си на място днес по повод Деня на възрастните хора той зарадва обитателите на дома с новината, че скоро ще бъде закупен автомобил за техните нужди. В ход е процедурата за доставката на 8+1-местно превозно средство, което ще разполага с платформа за инвалидни колички. Това ще бъде първият собствен автомобил за дом “Възраждане”, което ще улесни транспортирането на възрастните хора, включително на тези с двигателни затруднения.

Друга добра новина е подписаният наскоро договор за видеонаблюдение в двора и коридорите на сградата. С него по настояване на живущите ще се подобри сигурността им.

Директорът на ДСХ „Възраждане“ Ани Венкова обяви, че предстои ремонт и на асансьора. Това лято всички коридори, общи помещения и спални на третия етаж бяха основно ремонтирани. На четвъртия етаж бе изградена и климатична инсталация с въздуховоди.

Домът е с капацитет 234 души и е вторият по големина в България. Обновяването му е приоритет за кмета Пенчо Милков и екипа на институцията, които са решени поетапно да се реновират всички останали етажи в сградата.