На редовното си заседание Министерският съвет ще приеме национален план за 2022 г. за развитие на способностите, за управление на границите и за връщане на незаконно пребиваващи граждани на трети страни, предаде БГНЕС.

НС ще изслуша Демерджиев за справянето на нелегалните мигранти

Очаква се служебните министри да приемат и годишен доклад за състоянието и развитието на земеделието за 2022 г. Ще бъдат определени дните за религиозни празници на вероизповеданията, различни от източноправославното през 2023 г.

Служебният кабинет ще приеме още Национална стратегия за младежта 2021 - 2030 г., както и национален план за борба с рака в България 2030.

Кабинетът "Петков" напълно блокира българското гражданство за македонци, Гълъб Донев дължи обяснение

Ще бъдат предложено на президента издаване на указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на офицер от висшия команден състав, както и издаване на укази за освобождаване от длъжност, назначаване на длъжност и удостояване с висше офицерско звание на военнослужещи.

Ще бъде решено още за пренасочване на неусвоени финансови средства от вноската на България в доверителния фонд за афганистанската национална армия в размер на 141 000 USD към доверителния фонд за всеобхватния пакет за подпомагане на Украйна.

Служебните министри ще одобрят допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на отбраната за 2022 г., на Министерството на външните работи за 2022 г. и на Министерството на иновациите и растежа за 2022 г.

Андрей Новаков: Успяхме да се договорим за годишния бюджет на ЕС, България ще получи до 3,4 млрд. лева

Предстои и одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2022 г. за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда на директорите на общинските детски градини, училища, центрове за подкрепа за личностно развитие и центрове за специална образователна подкрепа.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм