Служебното правителство ще проведе днес редовното си седмично заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. В дневния ред на кабинета е включено обсъждане и приемане на доклад за изпълнението на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото тримесечие на 2024 г.  

Служебният кабинет обсъжда изпълнението на държавния бюджет

Полк. Александър Александров от Има такъв народ: В момента е най-важно връщането на здравия разум в икономиката, финансовата, социалната и национална политика на България

Служебното правителство се очаква да определи и представителите на държавата в Националния съвет за хората с увреждания, както и неговия председател.

Допълнителните разходи по бюджета на Министерството на културата за 2024 г. също са част от дневния ред на правителственото заседание на "Дондуков" 1. Допълнителни трансфери се очаква да бъдат разрешени и към общините, за да могат те да осигурят дейността на младежките центрове, създадени по програми, финансирани от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Министрите на премиера Димитър Главчев се очаква да одобрят позиция на страната за присъединяване към съвместно писмо относно нови решения за справяне с незаконната миграция в Европа, разпространено от неформалната група по миграция на държави членки на ЕС.