Сливен става част от концерти с кауза „С песен и стих в сърцата“.На 20 юни /четвъртък/ от 20:30 ч. на лятната сцена в крепост Туида, публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици: Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки и Мартина Табакова, Искрен Пецов, Невена Пейкова – финалист в: Х Фактор  и Гласът на България,  „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Вокално трио „DEJA VU“ /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков/, Група „Спринт“ и Група „Хоризонт“. Концертите се провеждат под съпровода на оркестър „София“ в състав: Асен Драгнев, Николай Томов, Ивайло Терзиев и Толя Георгиев.

Събитието се провежда със съдействието на община Сливен, а специални гости са децата и младежите от „КлубРитъм” -гр. Сливен с ръководител ЕленаПеева.

Водещ на концерта е Веселин Пренеров.

Турнето има каузи и това са: Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Националното турне - КОНЦЕРТИ С КАУЗА под надслов „С ПЕСЕН И СТИХ В СЪРЦАТА“ се организира от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ в партньорство със Студио Спринт Проджект, Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф. и други партньорски организации.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!