Драматичният театър в Пловдив получи пет номинации за „Икар“ за представлението „Солунските съзаклятници“ от Георги Данаилов. Режисьор на постановката е Стайко Мурджев. Номинациите са за поддържаща женска роля - Елена Кабасакалова и Маргарита Гошева, за режисура - Стайко Мурджев, за сценография - Никола Налбантов, и за майсторско техническо осъществяване на представлението. По традиция наградите се връчват ежегодно от Съюза на артистите в България, като датата съвпада със Световния ден на театъра 27-ми март.

===============================

С общ кандидат за кмет на Пловдив ще се явят на местните избори през есента "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Новината съобщиха пред Дарик депутатът Росен Костурков и общинският съветник Владимир Славенски. В момента от двете партии събират и обсъждат предложения за конкретни номинации, но крайното решение кой ще ги представлява в битката за кметския стол на втория по големина град ще се вземе след предсрочните парламентарни избори на 2 април. "Възможно е това да не е партийна фигура", подчерта Костурков, а Славенски потвърди, че от ПП и ДБ ще се включат активно и в надпреварата за 6-те районни кметства на града под тепетата. На изборите за 49-я Парламент двете партии ще се явят с коалиционно споразумение. "Таргетът на новата коалиция са хората, които вярват, че България може да се управлява много по-добре", обясни още Славенски. "Плюсовете от обединението между ПП и ДБ са, че е крайно време преходът от модела "Борисов" към нещо по-добро, да приключи", заяви в пред Дарик и Росен Костурков.

==================================

Софиянка се заключи в колата си, за да попречи на полицейска проверка. След дълги преговори жената е изведена от автомобила и задържана. Случката е станала в Стрелча снощи. Малко след 23:00 ч. в полицията е получен сигнал за лек автомобил, който навлязъл и паркирал в гробищния парк. Незабавно към мястото бил насочен автопатрул. Униформените видели , „Мерцедес“-а и стоящата до него млада жена. Те поискали тя да им представи документи за самоличност. Шофьорката обаче бързо влязла в колата и се заключила вътре. Въпреки отправените към нея разпореждания да слезе, тя категорично отказала. По регистрационния номер на колата полицаите бързо установили, че жената е 36-годишна жителка на София. Тя е арестувана за 24 часа.

Шофьор е в болница, след като е блъснат от автобуса, който е управлявал секунди по-рано. Инцидентът е станал в курорта Пампорово на паркинг пред ски център. 64-годишният смолянчанин спрял рейса с пътници и слязъл, но не взел мерки срещу самопотегляне, в резултат на което автобусът го блъснал. Пострадалият е транспортиран в Смолянската болница, където е настанен с двустранна фрактура на седалищните кости, без опастност за живота.

=====================================

100-годишнина чества днес Трифон Видаркински, ветеран от Втората световна война и строител на Димитровград. Поздравления той приемаше в кметството на село Долно Брястово, където живее от години със съпругата си и за него бяха организирали специално тържество. Да го поздравят пристигнаха кметът на Димитровград Иво Димов, председателят на общинския съвет в Минерални бани Мехмед Лятиф, както и от областната структура на ветераните. Поздравителен адрес бе получен и от министъра на отбраната Димитър Стоянов. Макар и столетник Трифон Видаркински е със завидно свежа памет, ходи сам с помощта на бастун и проявява чувството си за хумор. Съветът му към младите е да водят по-умерен живот. Трифон Видаркински е роден на 3 февруари 1923 година в с. Борован, обл. Врачанска. Днес се радва на 4 внука и 4 правнука.
 
Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Адриан Кулев и Живка Тодорова