Започва основният ремонт на пътя Мъдрец – Гълъбово. След два дни блокада на пътя Русе - Свиленград, ремонтната бригада пристигна на проблемната отсечка. Блокадата на пътя беше вдигната малко преди 16 ч днес. На място дойдоха премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, носейки разрешителното за строеж. 

Разрешението за строеж, необходимо да започне основният ремонт на третокласния път Мъдрец – Гълъбово вече е издадено, съобщиха премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Двамата днес на място разговаряха с представители на местната власт и с протестиращи заради лошото състояние на пътната отсечка.

“Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът и да видя, че стартира всичко, което по документи е възможно”, заяви премиерът. 

Участъкът е построен преди повече от 45 години и не е основно ремонтиран. След като близо 2 години се бави издаването на необходимите документи, служебното правителство успя да ускори процедурата и разрешението е факт, така че да могат да започнат реалните ремонтни дейности.

“След вчерашната среща на председателя на АПИ тук с протестиращите направихме всичко възможно, изпратихме и последното съгласувателно писмо, което беше необходимо, прегледахме документация и днес разрешението за строеж е факт. В петък ще бъде в Държавен вестник, което значи, че от вторник имаме фронт за работа”, заяви министър Коритарова.

Тя обясни, че ремонтът е с 540 дни продължитеност, а стойността на ремонта - близо 20 млн. лв. 

“След година и половина, вярвам ще пътувате така, както осем години сте го искали и чакали”, обърна се към гражданите министърът.

На въпрос има ли възможност отново да спре този проект Коритарова отговори с "не".

Протестиращите заявиха, че остават в стачна готовност, защото това не било първото обещание, което получават за последните осем години, за ремонтирането на участъка. 

Чуйте прикачения звуков файл.