От 29.09.до 01.10., се проведоха две много силни международни прояви на които участваха състезатели на СК"Дарис".


Най-важното от тях,  е  ранкинг турнира и турнир от световните серии по карате "Серия А"- Ларнака, Кипър.


Там представлявайки националния отбор на България, участваха двама състезатели на клуба - Александър Стефанов - 75кг. и Тодор Настев- 60кг.


"Като Александър направи   най-добро представяне от всички национални състезатели при мъжете, като  спечели две срещи- срещу Австрия и Португалия и загуби много оспорвана среща в  третия кръг срещу Испания. Това е страхотен дебют за него при мъжете, като се има в предвид, че точно преди месец навърши 18г. 


Дригият ни състезател Т. Настев загуби в първия кръг срещу Албания с 2:2 и съдийско решение", заяви треньорът Борислав Иванов.

Състезателите бяха водени от Борислав Иванов- Старши треньор на Националния отбор.
Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова- 55кг., завоюва златен медал, като победи безапелационно нейните си съпернички, без да и отбележат оценка. 
Тодор и Александър продължават подготовката си за Световното първенство за мъже и жени в края на октомври, с лагер в Сърбия, Аранжеловац- 03/10.10.
Паралелно с този турнир се проведе и международния турнир "Хърватия open", на който също участваха наши състезатели при по- малките възрасти, водени от треньора в клуба Пламен Кирилов. 
Те спечелиха два бронзови медала на Габриела Церянова- 59кг.- 2009/2010г.
и Иван Кафеджиев- 69кг.- 2009/2010г.
"Благодарности и честито за доброто представяне на всички състезатели и треньори в клуба",каза още Иванов.

Новините от Кюстендил

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм