Политически, а не лични причини вижда в нападението срещу себе си депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков. Във вторник народният представител съобщи, че е бил нападнат с пистолет от сина на кмета на Панагюрище Иван Белишки.

Кметският син беше задържан, а депутатът заяви, че това не е първото нападение срещу него, като Белишки е отправял заплахи и към негови близки. Таслаков отдава случило се на подаден от него сигнал срещу кмета на Стамболийски, който, също като кмета на Панагюрище, е от партия ГЕРБ.

Арестуваха сина на кмета на Панагюрище заради заплаха за убийство на депутат

Пред журналисти в парламента Таслаков разказа хронологията на събитията, като уточни, че е бил нападнат докато се прибирал към дома си, а по време на преследването депутатът е влязъл в магазин.

От Софийска районна прокуратура съобщиха, че Иван Белишки ще отговаря за две закани за убийство в условията на продължаващо престъпление срещу депутата Стоян Таслаков. 23-годишният младеж е задържан за срок до 72 часа.

Ако Белишки бъде признат за виновен, може да получи до 6 години затвор.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм