Служители от Районното управление в град Септември съвместно с колегите им от сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” при Областната дирекция на МВР в Пазарджик разкриха извършителите на крупна домова кражба. 

В събота следобед в полицията в Септември бил получен сигнал от 41-годишен жител на беловското село Мененкьово.  Той се оплакал, че апаши са разбили прозореца на спалното помещение в къщата му, проникнали са вътре и са извършили кражба на 4400 британски паунда и 9400 лева. На местопроизшествието е извършен оглед, а работа по случая започнали криминалисти от Септември съвместно с колегите им от Пазарджик. 

В резултат на ефективната съвместна дейност за по-малко от денонощие полицаите влезли в дирите на извършителите. Оказало се, че апашите всъщност са 20-годишният син на собственика и 20-годишната му снаха. От няколко месеца извършителите напуснали жилището в селото и живеели на територията на гр.Долна Баня. Органите на реда са установили и самоличността на шофьора , която транспортирал „дуото” до семейната къща, за да извършат посегателството. 

Мъжът и неговата половинка са задържани в ареста за срок от 24 часа, работата по документиране на извършеното престъпление продължава под надзора на прокуратурата.