Международният фестивал „Абанико“, провел се от 5-ти до 7-ми април в София,  и тази година предостави възможност за онлайн участие. В края на изминалата седмица на Фейсбук страницата на форума бяха оповестени резултатите от онлайн конкурса. Сред отличените са Симона Тодорова и Петя Георгиева от Студио за вокално обучение „Зонели“ - Добрич. Симона се представи с видеозапис на песента “Voilà” в категорията „Най-добро изпълнение на френска песен“ и е класирана от международното жури на първо място. Симона получава и покана за участие в Международния конкурс “Sous le ciel de Paris”2024 с петдесет процента отстъпка от разходите за участие. Конкурсът ще се проведе в Париж в края на април и началото на май.

Петя Георгиева се представи с видео на песента “Strani amori”в категорията „Най-добро изпълнение на италианска песен“ и успя да грабне второ място.

В тазгодишното 13-то издание на фестивала „Абанико“ взеха участие представители на 15 държави: Турция, Естония, Румъния, България, Полша, Беларус, Молдова, Испания, Украйна, Босна и Херцеговина, Португалия, Израела, Италия, Армения и Португалия.

Главен организатор на събитието е Музикална Агенция "Artvoices" с Директор Роси Йорданова.