Началото на концертния сезон „Пролет – лято ’23“ на Симфониета – Враца е  тази вечер - 3-ти февруари (петък) от 19:00 ч. в градската концертна зала във Враца.

Солисти на бляскавата „Оперна гала“ са оперни певци с успешни първи стъпки на професионалните сцени в България, лауреати на редица конкурси, които пристигнаха  във Враца  за работата си с оркестъра и диригента Никола Петров.

Някои от изпълнителите вече са гостували в предходните сезони на Симфониета – Враца, а с други публиката ще се срещне за първи път в предстоящия концерт. 

Солисти на този концерт ще бъдат Аида Пипоян, Вивиен Георгиев,  Елеонора Джоджоска, Ивелина Рашкова,  Мартин Димитриевски и Стоян Буюклиев.

В програмата на концерта са включени арии и дуети от прочути произведения на В. А. Моцарт, Г. Доницети, Дж. Росини, П. Маскани, В. Белини, Дж. Верди, Фр. Чилеа, А. Дворжак, Ж. Бизе, Ж. Офенбах и П. Хаджиев.

За да ви запозная по-отблизо с талантливите студенти, бях на тяхната репетиция вчера. Ето и какво каза диригент Никола Петров за концерта – в прикачения звуков файл. Първият ми въпрос е дали грипът не създава затруднения за участниците в програмата.

Оказва се, че двама от солистите са граждани на Македония, но завършват музикалното си образование тук, в България. Мартин е трети курс при проф. Иванка Нинова. Мартин и Аида бяха и първият дует, който чух на репетицията.

Ето и другите звезди, които ще чуят врачани тази вечер. Имаме не само дебютанти. С някои от младите таланти вече се познаваме, Стоян и Вивиен са за 4-ти път заедно със Симфониета Враца на сцена. Вивиен следва при доц.д-р Велизара Караянкова, вече е 4 курс.

Елате и зарадвайте младите солисти и Симфониета Враца със своите ръкопляскания. Началото е 19 ч. в Градската концертна зала.

Билетите са в продажба в билетен център „Гъбката“ (до хотел „Хемус“); тел. 0896717303 и 0899827060.