Сигналът за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса е подаден от съпругата му между 50 и 55 минути след извършване на престъплението, заяви на брифинг директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов. Свидетелите, които са възприели изстрелите, също не са сигнализирали органите на МВР веднага, добави той.

Относно имотите на Божанов, Николов заяви, че разполагат с оперативни данни за много имоти, но на негово име и на името на управляваните от него фирми, те са единици. 

"Все още извършваме процесуално-следствени действия с оглед събиране на данни и обстоятелства във връзка с конкретни предполагаеми извършители, местоположение, калибър на оръжие, вид на оръжие, както и установяваме лица от близкия му кръг, с които тепърва ще започнем да работим", обясни Любомир Николов. 

В Софийска градска прокуратура има едно разследване за дейността на Божанов, каза заместник градският прокурор Иво Илиев.

"То се касае за имотни измами, за пране на пари, получени от тези имотни измами, и за принуда по отношение на съдии, които са гледали граждански дела, по които той има някакъв интерес. По това досъдебно производство той не е бил привлечен като обвиняем, защото не е приключило разследването", коментира Иво Илиев. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм