Установени са ценни свидетели относно убийството на Мартин Божанов-Нотариуса, заяви пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев. По думите му са открити доказателства, които са относими към бъдещето производство.

Относно съпругата на Божанов, Коцев заяви, че тя е била уволнявана от ГДБОП впоследствие е била възстановена, а в момента е в отпуск по майчинство.

„Имаме предположение за мястото, откъдето е произведена стрелбата – този терен също ще се огледа много внимателно днес, за да уточним посоката на оттегляне и съответно на идване към мястото, където е извършено убийството“, обясни главният секретар на МВР. Той посочи още, че днес ще се потвърдят съмненията къде точно е бил позициониран стрелецът. 

Установили сме безспорно, че се касае за стрелба с огнестрелно оръжие, отбеляза главен секретар Живко Коцев. Според свидетелски показания са произведени два или три изстрела, добави той. 

От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че съпругата на застреляния Мартин Божанов е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в МВР на изпълнителска длъжност в ГДБОП, считано от 20 май 2021 г. С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков нейното служебно правоотношение е прекратено, считано от 2 август 2021 г., поради отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация. С решение на Административен съд – София град от 18 октомври 2021г. и потвърдено с ново решение от 24 март 2022 г. на Върховния административен съд, същата е възстановена за държавен служител – стажант в МВР, считано от 11 май 2022 г. В момента тя е в отпуск по майчинство. Предстои изясняване на още подробности около престъпленето.

Припомняме, че Мартин Божанов беше застрелян в сряда вечер в столичния квартал „Горна баня“. Инцидентът е станал около 20:30 часа в комплекс "Глория палас".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм