Мъж е застрелян в сряда вечер в столичния квартал „Горна баня“. Самоличността на мъжа е установена, жертвата е Мартин Божанов, извесен като Нотариуса, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 20:30 часа на 31 януари в комплекс "Глория палас", който се намира между столичния квартал "Горна баня" и Околовръстен път на София.

Изпратените на място полицейски екипи са проверявали всички влизащи и излизащи. В същото време разследващи преглеждали видеозаписи при охранителите на комплекса, предаде БТА.

БУЛФОТО

На този етап няма заподозрени. На брифинг от полицията съобщиха, че се касае за убийство. Първоначалните находки са, че се касае за изстрели с огнестрелно оръжие. Божанов е застрелян в тяло и главата, каза заместник-градският прокурор Иво Илиев. По думите му започва разследване за убийство. 

БУЛФОТО

В Софийската градска прокуратура има подадени сигнали по отношение на Божанов за заплахи. Жалбите са от страна на магистрати, каза във връзка с жертвата в отговор на въпрос от БТА градският прокурор на София Илиана Кирилова. Тя допълни, че се работи усилено и по информация за имотни измами. "Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени заплахи към тях", уточни Кирилова.

БУЛФОТО

Този човек е бил интересен и по делото “Крашевски”, каза още Кирилова. 

Главният секретар на МВР Живко Коцев съобщи, че се търсят свидетели, които могат да дадат повече информация по случая. Работи се и с охраната на заведението, отговори на въпрос на БТА Коцев.

Целият ресурс на Столичната дирекция за вътрешни работи е включен в работата по разкриване на убийството, каза още главният секретар.

Името на Мартин Божанов - Нотариуса се появи в разследването на "Антикорупционния фонд" (АКФ) за ресторантьора Веселин Денков. В него бяха излъчени записи на разговори, които Ивайла Бакалова - жената, която живее с Денков на семейни начала, е направила с адвокати и консултанти, докато Денков е бил в ареста след задържането му през септември 2020 г. В тях се коментират суми, които са необходими, за да бъде пуснат арестуваният - най-малко 100 000 евро. Един от споменатите в разследването е Мартин Божанов.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм