Общински съветнички от Брацигово са подали до полицията сигнал за вандалски посегателства, които смятат за опит за сплашване. В петък с метален предмет било разбито стъкло в дома на Костадинка Найденова. Същата вечер били изпочупени и стъклопакети в новострояща се сграда, собственост на Мария Мадарова. Двата инцидента, станали в един и същи ден, се случват след съпротивата на двете съветнички срещу спорен проект за соларен парк в местността Грамадите.

Мария Мадарова и Костадинка Найденова са членове на Постоянната комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество към Общинския съвет в Брацигово. Наскоро са подали сигнали до ресорните институции за конфликт на интереси за съмнителни действия около проекта за изграждане на фотоволтаичен парк.

Полицията разследва извършените посегателства. Направени са огледи на място. От двете съветнички са снети показания. Със случая е запознат и областният управител на Пазарджик Андрей Гечев. Изяснява се дали атаката е опит за сплашване или вандализъм.

Срещу спорния проект тече и подписка. В нея се казва, че терените, предвидени за соларен парк, са част от вододайната зона на общината, където строителството нарушава Закона за водите и Общия устройствен план. Тревоги буди и намерението площите да се отдадат с отстъпено право на строеж на частни фирми, с което общината се лишава от възможността да изгради свой фотоволтаичен парк и да си осигури енергийна независимост.

Последните новини от Пазарджик