Стотици жители и гости на Монтана се събраха на площад „Жеравица“, за да дадат началото на коледно-новогодишните празници. Талантливите момичета и момчета от Монтана пяха и танцуваха и така създадоха още по-голямо коледно настроение.

На откритата сцена на площад „Жеравица" кметът на Монтана Златко Живков приветства многобройните жители на града, дошли да видят церемонията по запалването на светлините на коледната елха.

"Искам да ви поздравя с настъпващите коледни и новогодишни празници. Изключително много късмет, шанс, добрина. Да протегнеш ръка в тези светли и християнски празници в които влизаме от днес до Нова година. Разбира се и след Нова година и на Ивановден и на Йордановден. Обичайте Монтана, обичайте града си, радвайте се, че живеете тук. Господ здраве да ви дава от сърце на всички! Светли Коледни и Новогодишни празници."  

Златко Живков напомни, че на 2 декември се навършват 132 години от обявяването на Монтана за град.

Около 70 дрона направиха страхотно шоу над небето на площад „Жеравица".

Светлините на Коледната елха в Монтана блеснаха на фона на песента „Коледа" на Нели Рангелова и Вокално студио "Детски смях". В празничната програма участие взеха млади таланти и актьори от Драматичен театър "Драгомир Асенов" и Общински куклен театър, ОДК "Ние, врабчетата", ОШИ "Добри Христов" към НЧ "Разум 1883" и Общински младежки дом. В 18.30 часа в НЧ „Разум 1883" започна концерт „Бяла Коледа" на Васил Петров със Симфониета (Враца).