Съществува силен консенсус в полза на регулирането на изкуствения интелект. Това коментира Илон Мъск след среща в американския Конгрес на ръководителите на най-големите технологични компании. Разговорите, по инициатива на сенатор Чък Шумър, лидер на демократичното мнозинство в Сената, бяха при закрити врата, а целта им е да помогнат за разработването на закони за по-добър контрол на изкуствения интелект.


Сред участниците освен основателят на Space X Илон Мъск бяха създателят на Facebook Марк Зукърбърг, основателят на Microsoft Бил Гейтс и създателят на Chat GPT Сам Олтман. Мнозина се безпокоят, че бързият технологичен напредък ще доведе до загуба на работни места, онлайн дезинформация и други вредни последици.

"Мисля, че това беше много цивилизована дискусия между някои от най-силните хора в света. Сенатор Шумър направи голяма услуга на човечеството, с подкрепата на останалата част от Сената, и мисля, че от това ще излезе нещо добро. Смятам, че тази среща може да остане в историята като много важна за бъдещето на цивилизацията", заяви милиардерът Илон Мъск. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм