На 25 ноември 2023 г. в Канев център-Русенски университет ще се проведе Седмият фестивал на китайската култура, организиран от Класна стая „Конфуций“ при Русенски университет „Ангел Кънчев“.

По традиция програмата на фестивала е атрактивно културно събитие за цялата академична общност на университета и гражданите на град Русе. 

Фестивалът ще започне в 15,30 часа с благотворителен базар на китайски сувенири, като събраните средства ще бъдат дарени на Клуб „Майки със смели сърца“. Клубът е известен в Русенския университет и град Русе с многобройните си благотворителни инициативи в полза на децата с увреждания.

В 16,30 часа голямата зала на Канев център ще предостави своята сцена за талантливи изпълнения на китайски песни и танци и демонстрации на бойни изкуства. В програмата ще вземат участие китайски приятели на Русенския университет от цялата страна.

На публиката ще бъде предоставена възможност за участие в томбола с невероятни подаръци, като най-атрактивните сред тях са смарт часовник, външна батерия и безжични тонколонки.