Седем мъже и една жена са задържани от служители на полицейските управления в Пазарджишко след специализирана полицейска операция срещу производството, разпространението и притежаването на наркотични вещества, съобщиха от полицията.

Криминалисти от Районното управление в Панагюрище извършили претърсване в жилищата на 44-годишен мъж и 38-годишна жена от Панагюрище и млад​еж на 21 години от Стрелча. Там служителите на реда открили общо около 73 грама суха зелена листна маса, която се оказала канабис.

Екипи на Районното управление в Пещера проверили къщата на 32-годишен жител на родопския град. Там били открити 44 стъклени шишенца с около 240 милиграма метадон, една електронна везна, два газ-сигнални пистолета и пълнител с 12 патрона за тях. 

Колегите им от сектор „Криминална полиция“ при Районното управление в Пазарджик осъществили проверки на два адреса в областния град. Така било установено, че 22-годишен от областния град и негов 40-годишен съгражданин съхраняват около 2.2 грама амфетамин.

Служители от полицейския участък в Белово открили в жилището на 29-годишен местен жител неголямо количество марихуана.

Полицаи от РУ-Велинград намерили в двора на 60-годишен велинградчанин две растения с марихуана, всяко с височина от около 1.5 метра. Дрогата е предадена доброволно от притежателя и.

И осмината, у които са открити наркотични вещества, са задържани в арестите на районните управления в региона, спрямо тях се водят досъдебни производства.