Руската Сбербанк, засегната сериозно от международните санкции, планира да напусне Лондонската фондова борса. Ръководството на банката е изпратило съобщение до Органа за финансов надзор на Обединеното кралство и Лондонската фондова борса, като в него съобщава, че има намерение да спре циркулацията на депозитарни разписки. Това съобщава Анадолската агенция, като цитира изявлението на банката.

Широка подкрепа в ЕП за включването на Шрьодер в списъка със санкции

Сбербанк планира да напусне фондовата борса, след като JPMorgan Chase отказа статут на депозитар на ценни книжа на руската банка на 15 март заради наложените международни санкции. Притежателите на депозитарни разписки на Сбербанк могат да ги обменят за акции до 16 юни.

Италианският енергиен гигант „Eni“ отвори две сметки в Газпромбанк

„Предвид съществуващите ограничения, издадени от чуждестранни регулатори, притежателите на депозитарни разписки могат да бъдат ограничени в правата си да притежават и да извършват сделки с акции на Сбербанк“, казват от банката.

От началото на войната трима топ мениджъри напуснаха банката: заместник-председателите Александра Бурико и Сергей Малцев, както и членът на борда Наталия Алимова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм