Общински съветник от Пазарджик твърди, че кметът на града Петър Куленски е нелегитимен. Това се казва в негова жалба до Административния съд в Пазарджик. Тя е срещу заповед на градоначалника за определяне броя на секциите за предстоящия вот 2 в 1. По думите на съветника, тя е нищожна, защото е взета от орган, който няма нужната компетентност.

Със съдебния процес Солов косвено се опита да свали от поста новоизбрания кмет на община Пазарджик, аргументирайки се с поредица от решения на Общинската избирателна комисия, които сам окачествява като нищожни, а оттам - и заповедта за секциите - също. Твърди, че регистразията на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ е незаконна, защото е извършена на 17 септември 2023 г. от нелегитимна към онзи момент време Общинска избирателна комисия. 

В навечерието на местните избори ПП-ДБ оспори числеността на Общинската избирателна комисия, която бе съкратена от 13 на 11 членове, като ГЕРБ и ДПС изгубиха по един свой представител. Два дни по-късно пък Солов, тогава кандидат за кмет, атакува всички решения, взети на 17 септември от 13-членния състав, като поиска обявяването им за нищожни. Протест по този повод подаде и Окръжната прокуратура. ЦИК обаче се произнесе, че е достатъчно вече взетите решения да бъдат разгледани и препотвърдени от новия 11-членен състав.

Още на първото си заседание по казуса Административният съд отхвърли жалбата. Решението е окончателно, тъй като делото е едноинстанционно. Благо Солов трябва да заплати 100 лева за държавни такси и 1200 лева за разноски по делото - адвокатски хонорар на ответната страна.