В актуализирания списък със санкции на Министерството на финансите на САЩ са включени вицепремиерът и ръководител на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров, губернаторът на Татарстан Рустам Минниханов и членове на неговото семейство, както и бизнесменът Сергей Адониев, пише БГНЕС.

В списъка са включени и компаниите Interros - MK Interros Invest и кипърската Whiteleave Holdings Ltd, пререгистрирана в Приморския специален административен район, както и топ мениджърът на компанията Сергей Батехин.

Москва обеща ответни мерки, след като Париж замрази активите на руска медия

Дружества и физически лица, свързани с паравоенното формирование "Вагнер" и неговия основател Евгений Пригожин, също са обект на ограничения: Commonwealth of Officers for International Security Association, Prime Security End Development, Sewa Security Services (медиите я наричат клон на ЧВК "Вагнер" в ЦАР) и две физически лица - Валерий Захаров и Александър Иванов.

Освен това, САЩ налагат санкции срещу 532 представители на руските въоръжени сили.

САЩ ще обяви частната военна кампания „Вагнер“ за транснационална престъпна организация

Министерството на финансите на САЩ включва в списъка си със санкции 2 яхти и 5 самолета, свързани с руски физически лица и организации.

В списъка със санкции са включени, наред с други, АО "Далекоизточен корабостроителен и кораборемонтен център" и свързаните с него предприятия, АО "Североизточен ремонтен център" и АО "Кораборемонтен център "Далзавод", АО "Уралски завод за гражданска авиация", Националната компания за авиационно обслужване, авиокомпанията Aviacon Cytotrans и ООО "Чартър Грийн Лайт Москва".

Шарл Мишел: На Украйна трябва да бъдат доставени танкове

Освен това са наложени санкции и на Централното конструкторско бюро "Лазурит", Владивостокското предприятие "Електроавтоматика", Федералното държавно предприятие "Гама" и "Тера Тех".

САЩ налагат санкции и срещу четири организации, свързани с холдинга Interros на Владимир Потанин, съобщи Министерството на финансите. Всписъка със санкции са включени Interros Invest LLC и Interros Capital, които са свързани с Потанин. Санкции са наложени и на регистрираното в Кипър инвестиционно дружество Whiteleave Holdings limited, което е свързано с Interros Holding, и на свързаното с него дружество Saltcliff Trading Limited. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм