На 16 септември в Националния пресклуб на БТА в Плевен беше представен кандидатът за кмет на Община Плевен на ПП "Консервативна България", Сашо Радоловски. На срещата с журналисти беше представена и част от листата на партията с кандидати за общински съветници.

Участник в събитието беше Борис Ячев, който е председател на ПП „Консервативна България“.

Той уточни, че „Консервативна България“ е новото име на НФСБ - партия с дълга парламентарна и политическа история.

Борис Ячев посочи, че кандидатът за кмет на Плевен Сашо Радоловски е предприемач и общественик, който като човек, който развива дейности по свои каузи, заедно със съмишленици е основател на Фондация „Бъдеще за развитието на община Плевен“.

„Сашо Радоловски е един изключително подготвен човек, който познава в детайли проблемите на град Плевен и населените места в общината. Самият той се е сблъсквал с тези проблеми, предлагал е идеии за тяхноро решаване, но извън “сградата на властта“, тези решения трудно могат да бъдат чути, още по-трудно могат да бъдат реализирани“, каза председателят на ПП „Консервативна България“, Борис Ячев.

Кандидатът за кмет на Община Плевен Сашо Радоловски представи своята Програма за развитието на Община Плевен за следващия 4-годишен период.

В нея са застъпени редица мерки, с които се предвиждат промени с цел подобряване състоянието на дектори като „Транспорт и регионално развитие“, „Енергетика“, Сигурност и обществен ред“, „Бизнес“, „Социална политика“, „Администрация“, „Образование“, „Здравеопазване“, „Младежки дейности“, „Спорт“, „Култура“, „Земеделие“, „Туризъм“, „Екология“.

Сред тях, Сашо Радоловски посочи въвеждането на нова организация за движението на градския транспорт, покриване на преминаващата през Плевен река „Тученишка“ в определени участъци с цел увеличаване на паркоместата в града. Работа в посока на енергийна независимост на малките населени места в общината чрез изграждане на малки електрически соларни централи, с цел да бъдат облекчени от тежестта да плащат електрическтво.

Радоловски посочи още създаването на общинска борса за продукцията на семейни земеделски стопанства и ферми, развитие на туризма, енергийно обновяване на общински сгради, изцяло електронно обслужване на граждани и фирми от общинската администрация.

Инж. Сашо Радоловски каза, че има подготвен екип от експерти с видими резултати в практиката си, с които ще изпълни своята програма, ако бъде избран за кмет на Плевен. Той добави, че ще води позитивна кампания с много срещи и публични прояви, както и участие в медиите.

„Целта е партия „Консервативна България“ да се върне в голямата политика, за да може през 2024 г. да сме готови за извънредни Парламентарни избори“, каза Борис Ячев, и добави: „Сглобката“ няма бъдеще и е абсурдно е да се задържи цял мандат“.

Според Ячев има голяма вероятност през следващата пролет, при ротацията на министър-председателя, настоящото управление "да се разсъхне".

В срещата в пресклуба на БТА в Плевен участваха още Николай Иванчев, областен координатор на партията и втори в листата и кандидатите за общински съветници – Константин Стоянов и Денислава Горанова.