Със 175 км/ч. се е движил 21-годишният шофьор на мощния джип Кристиян Екмекчиянq който на 13 май през нощта загина заедно с пътуващата с него 20-годишна Теодора Николова при тежка катастрофа на централния пловдивски булевард „Руски“. Това показват експертизите по образуваното за инцидента досъдебно производство от Прокуратурата.

Заключенията на разследващите сочат още, че в кръвта на младия шофьор не са открити следи от употреба на наркотични вещества и други упойващи вещества. Не е установено и наличие на алкохол.

Тежко ранените при пътния инцидент 22-годишни младеж и девойка, които също са били в джипа, се възстановяват все още в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, където за лечение е настанен и пожарникарят, който пострада при спасителната акция от паднало дърво. Състоянието и на тримата се подобрява, съобщиха от Прокуратурата.

Припомням, че още преди да стане готова автотехническата експертиза, експерти бяха категорични, че младият шофьор на мощния джип се е движил с много висока скорост. Във фаталната нощ колата навлиза между двете ленти на пътното платно и се блъска последователно в няколко чинара в разделителната ивица. От удара джипът се разцепва на две - предната част се врязва в едно от дърветата, а задната изхвърча на пътното платно.

Разследването продължава.