Моза Бинт Насър, съпругата на шейх Хамад бин Халифа Ал Тани, бившият емир на Катар, привлича вниманието с модни тоалети на Световното първенство по футбол в Катар, пишат от dsport.bg

Литература, мода и космос се срещат тази неделя в “Посока Култура“

Мнозина я нарекоха "модната икона на Световното първенство", а „The Guardian“ я описа като "модерното лице на консервативния режим" и "истинския владетел на Катар". Увлечението й по модата повлия и на бизнес решенията й. През 2010 г. катарското кралско семейство купи емблематичния универсален магазин Harrods в Лондон за 1,7 милиарда долара. Две години по-късно те купуват италианската модна къща Valentino за повече от 857 милиона долара.

Бекъм е шейх в Катар: Една нощувка в хотела, в който спи, струва 23 хиляди евро

„Освен че е изключително красива, тя е известна и със спокойния си характер и джентълменско поведение. Помоли ме да „поправя“ някои от дрехите, които поръча. Тя искаше да добавя дълги ръкави към една рокля. Другата рокля имаше дълбоко деколте, така че тя ме помоли да я прикрия“, каза дизайнерът Виктор Дженк пред списание „O Globo“.

Моза Бинт Насър веднъж каза, че модата я прави много щастлива, а тя измисля сама всички модни комбинации и няма собствен стилист.

Кремена Оксенкруг: На мода идва културата, качественото и интелигентно забавление

Припомняме, 63-годишната съпруга привлече вниманието в началото на Световното първенство по футбол в едноцветна комбинация от Prada. Медиите определиха нейната модна комбинация като "елегантна и мощна". Между другото, през 2015 г. тя беше обявена за една от най-добре облечените жени в света.

Предизвикателствата на dsport! Кой се радва така? (ВИДЕО)

Моза Бинт Насър е най-известна с работата си в областта на образованието и здравеопазването. През 1995 г. тя основава Катарската фондация за образование, наука и развитие на общността. По време на нейното президентство тя продължава да работи за утвърждаването на Катар като лидер в образованието, науката и културата.

Получила е множество международни награди и множество международни отличия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм