Окръжният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 37-годишния Константин Величков, обвинен в убийството на баща си в мъглижкото село Ягода, съобщи БТА.

Припомняме, че на 27 декември около 17:00 часа след битов скандал обвиняемият умишлено умъртвил баща си Атанас Величков.

Според прокуратурата деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин – престъпление по чл. 116 ал.1 т.1, т.3 и т.6, вр. чл.115 от Наказателния кодекс. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдебният състав прие, че е налице реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и постанови той да остане в ареста.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в тридневен срок.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм