Дългоочакваният ремонт ще реши част от проблемите с водоподаването в населеното място коментира кмета на Самораново Райко Цветков. 

„По ул. „Рила“ има два успоредни водопровода, сега ще има една тръба, която ще захранва домакинствата от двете страни на улицата. Като намалее налягането в цяло село, първо тук спира водата“ това е основния проблем, коментира кмета на селото. Той допълни, че след като миналата година беше сменен водопровод от 350 м. по една от улиците авариите са намалели драстично от 60 през миналата година, до 15 сега. 

В село Самораново на реконструкция подлежат уличните водопроводи или части от тях по улиците "Георги Димитров", "Рила" и "Скакавица", сумата е 335 619 лв. и е част от заема, който община Дупница изтегли, за да бъдат ремонтирани части от водопроводи в три села в общината Самораново, Яхиново и Крайници. Една и съща фирма спечели процедурата за трите села. Фирмата има 60 календарни дни от откриване на строителната площадка, за да завърши ремонта.

Работата по водопровода в Самораново ще бъде разделена на раздели на три части, като две групи започват работа сега по две от улиците, първата, която приключи работа започва дейност по втората. След около месец фирмата влиза във второто село. „Ще работим по начин, които да не пречи на жителите, ще информираме своевременно кога ще спираме водата“ увери управителя на фирмата-изпълнител Димитър Янков. 

Новините от Кюстендил