На 18 май, ден след отбелязването на Европейския ден на спорта, официално беше сложен краят на тазгодишното трето поредно издание на Седмица на спорта в град Генерал Тошево. Това се случи със силен турнир по вдигане на тежести, който се проведе в спортната зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“.

Надпреварата беше организирана от местния клуб по вдигане на тежести СКВТ „Генерал Тошево“ и в нея взеха участие 36 тежкоатлети от четири спортни клуба в страната. Освен домакините за турнира пристигнаха отборите на „Добруджа“ (Добрич), „Титан“ (Варна) и ТСК (Русе). 

Турнирът по вдигане на тежести се проведе по системата „Синклер“, която определи най-добрите според коефициент, образувал се от личното им тегло и вдигнатите тежести. На подиума в залата се появиха и три девойки, които направиха оспорвано състезание помежду си.

В крайна сметка, в отборното класиране тимът на „Добруджа“ (Добрич) завърши на първо място. Домакините от СВКТ „Генерал Тошево“ останаха на втора позиция, а тройката беше допълнена от тежкоатлетите на ТСК „Русе“.